Zmywanie i suszenie w mgnieniu oka

Higiena jest bardzo ważna w gastronomii, dlatego nie tylko w przygotowywaniu posiłków, ale także w myciu naczyń należy przestrzegać specjalnych, wysokich standardów. Tutaj nie wystarcza ręczne spłukanie talerzy, kubków i sztućców, jak to często ma miejsce w wielu gospodarstwach domowych. Oprócz oczyszczenia z resztek potraw konieczna jest także ich dezynfekcja. 

Zalety zmywarek gastronomicznych

W przeciwieństwie do sprzętu gospodarstwa domowego, zmywarki do naczyń oferują mycie utensyliów kuchennych w bardzo krótkim czasie. Jest to konieczne zwłaszcza w branży restauracyjnej i hotelarskiej, gdzie oczekuje się znacznie większej ilości zabrudzonych naczyń niż w prywatnym gospodarstwie domowym.

Podczas procesu zmywania woda jest podgrzewana tak bardzo, że zabijane są nie tylko wszystkie bakterie, ale także zwiększa się efekt odpływania wody. Po krótkim czasie chłodzenia i odparowywania naczynia nie muszą już być ręcznie suszone.

Zmywarki do naczyń często działają przez cały dzień. Dlatego dla firm gastronomicznych efektywność energetyczna jest bardzo ważna. Wszystkie zmywarki oferowane na stronie https://www.classeq.pl/ posiadają funkcję automatycznego obniżania temperatury wody pomiędzy kolejnymi cyklami zmywania. Na energooszczędność korzystnie wpływa dwuwarstwowa obudowa. Taka izolacja zadowalająco działa na obniżenie poziomu hałasu.

Wśród propozycji znajduje się szeroki wybór zmywarek o różnych wymiarach i pojemnościach koszy. Umożliwia to zakup dokładnie dostosowany do potrzeb kuchni.

Zmywarki wyposażone są w dozowniki środka myjącego, co zapewnia idealnie dobraną ilość detergentu przy każdym myciu. Dostępne są również modele z wbudowanym dozownikiem płynu nabłyszczającego. Używanie nabłyszczacza gwarantuje nieskazitelny efekt, a naczynia wyglądają jak nowe. System oszczędzania gorącej wody i dokładne dozowanie detergentów, sprawiają że urządzenia te są ekologiczne i przyjazne środowisku.

Dostępne są zmywarki kapturowe – przeznaczone do małych kuchni oraz tunelowe, które z powodzeniem zmniejszą się w pomieszczeniach o dużych metrażach. Różnią się między sobą sposobem załadunku brudnych naczyń.

Wyposażenie zmywalni

Oprócz profesjonalnych zmywarek, kuchnie gastronomiczne muszą być wyposażone w blaty załadowcze i wyładowcze, dostępne także w opcji ze zlewem. Zamontowanie takich blatów pozwala na urządzenie kuchni według zasad ergonomicznych. Wszystkie stoły wyprodukowane są ze stali nierdzewnej, która idealnie sprawdza się w branży gastronomicznej.

Szeroką propozycję zmywarek oraz akcesoriów można znaleźć na stronie https://www.classeq.pl/.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Why ask?